Абрикосо-цитрусовий джем. Цікавинка: рецепт з бабусиної скриньки!

Абрикосове варення саме по собі чудове, а з апельсинами тим паче! Стійкий цитрусовий аромат не зникне навіть при тривалому зберіганні, якщо це вам вдасться, звичайно).

Отже, починаємо! Нам потрібно:

абрикоси – 1 кг
апельсин – 1 шт
цукор – 800 гр

Етапи приготування:
Насамперед вимиємо і обсушимо абрикоси, разріжемо кожен абрикос навпіл і виймемо кісточки.

Додамо до половинок абрикосів (великі плоди ще можна розрізати) стакан цукру, потрусимо для рівномірного розподілу і поставимо в холодильник годин на 10-12 (дуже зручно на ніч).

Коли пройде цей час, апельсин розрізати, видалити кісточки.

Подрібнити апельсин разом зі шкіркою в комбайні.

Дістанемо наші абрикоси, введемо решту цукру і доведемо їх до кипіння, далі варимо на повільному вогні до розм’якшення. Тепер додамо подрібнений апельсин.

Знову поставимо варення на плиту і доваримо його до готовності (хвилин 15-20).

Лайфхак: можна додати трішки ванілі.

Для більш тривалого зберігання варення з абрикосів з апельсинами можна закатати в стерильні баночки, розклавши його гарячим.
Другий варіант – остудити варення і закрити в сухі чисті банки з кришками – в прохолодному місці воно зберігається до року точно.

Приємного вам чаювання та солодких пирогів!

 

Оцініть статтю
Абрикосо-цитрусовий джем. Цікавинка: рецепт з бабусиної скриньки!