Кабачки, запечені з сиром та сметаною у духовці. Смакота!

Нещодавно приготувала смачний гарнір з кабачків з сиром та сметаною в духовці. Ця страва дуже смачна та ароматна. Сирна скоринка, що утворюється при запіканні, прекрасно доповнює кабачки.

Що потрібно:

кабачок молодий – 1-2 шт.;
сіль за смаком;
часник – 2-3 зубчики (можна замінити на 1-2 ч. л. сушеного часнику);
сметана будь-якої жирності – 100 г;
кріп – пара гілочок;
сир твердих сортів – 100 г.

Як готувати:

Кабачки краще брати досить молоді, з невеликим насінням (шкірку краще зрізати). Нарізати кожен кабачок на кружечки товщиною 1,5-2 см. У форму викласти кабачки внахлест.
Злегка посолити.

В окремій мисочці з’єднати сметану, часник ( пропущений через прес) і дрібно нарізаний кріп, добре перемішати.

Змастити кабачки сумішшю сметани, зелені та часнику.

Зверху кабачки щедро посипати натертим сиром.
Форму з кабачками, покритими сметаною і сиром, відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на 25.

Кабачки, запечені з сиром і сметаною, дістати з духовки і подати до столу в гарячому вигляді.
Подаємо з рибкою або куркою. Смачного!

 

Оцініть статтю
Кабачки, запечені з сиром та сметаною у духовці. Смакота!