Нещодавно приготувала смачний гарнір з кабачків з сиром та сметаною в духовці. Ця страва дуже смачна та ароматна. Сирна скоринка, що утворюється при запіканні, прекрасно доповнює кабачки.
Що потрібно:
кабачок молодий – 1-2 шт.;
сіль за смаком;
часник – 2-3 зубчики (можна замінити на 1-2 ч. л. сушеного часнику);
сметана будь-якої жирності – 100 г;
кріп – пара гілочок;
сир твердих сортів – 100 г.
Як готувати:
Кабачки краще брати досить молоді, з невеликим насінням (шкірку краще зрізати). Нарізати кожен кабачок на кружечки товщиною 1,5-2 см. У форму викласти кабачки внахлест.
Злегка посолити.
В окремій мисочці з’єднати сметану, часник ( пропущений через прес) і дрібно нарізаний кріп, добре перемішати.
Змастити кабачки сумішшю сметани, зелені та часнику.
Зверху кабачки щедро посипати натертим сиром.
Форму з кабачками, покритими сметаною і сиром, відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на 25.
Кабачки, запечені з сиром і сметаною, дістати з духовки і подати до столу в гарячому вигляді.
Подаємо з рибкою або куркою. Смачного!