Вишневе варення без кісточок з ваніллю

Ароматне, дуже красиве і дуже смачне вишневе варення без кісточок можна подати до чаю, морозива.

Що потрібно:

Вишня – 2 кг
Цукор – 2 кг
Ваніль

Як приготувати:

Плоди вишні дуже ретельно миємо і перебираємо, щоб не було черв’яків.

При цьому утворюється дуже багато вишневого соку, який стане в нагоді при варінні варення.

Потім шарами кладемо в таз вишню з цукром. Наливаємо вишневий сік, який утворився під час видалення кісточок.

Чекаємо поки вишня пустить сік.

Якщо ви варите вишневе варення без кісточок, то воду лити не треба ні в якому разі. Отже, вишня вся в соку. Ставимо варити.

Як тільки вишня закипить, зменшуєте вогонь під тазом і варіть 15-20 хв.

Потім виключаєте. Знімаєте піну і даєте вишні відпочити, постояти пару годин.

Потім знову варіть 15-20 хв. Знімаєте піну і даєте постояти дві години. Втретє варіть 15-20 хв. Додайте ваніль за смаком, для тонкого аромату.

Знімаєте піну і варення з вишнею без кісточок готове. Розкладає запашне варення в чисті, стерилізовані банки.

Сироп наливаємо в склянку і п’ємо з газованою водою, а також кладемо в креми, муси, варимо киселі.

 

Оцініть статтю
Вишневе варення без кісточок з ваніллю