Ароматне, дуже красиве і дуже смачне вишневе варення без кісточок можна подати до чаю, морозива.
Що потрібно:
Вишня – 2 кг
Цукор – 2 кг
Ваніль
Як приготувати:
Плоди вишні дуже ретельно миємо і перебираємо, щоб не було черв’яків.
При цьому утворюється дуже багато вишневого соку, який стане в нагоді при варінні варення.
Потім шарами кладемо в таз вишню з цукром. Наливаємо вишневий сік, який утворився під час видалення кісточок.
Чекаємо поки вишня пустить сік.
Якщо ви варите вишневе варення без кісточок, то воду лити не треба ні в якому разі. Отже, вишня вся в соку. Ставимо варити.
Як тільки вишня закипить, зменшуєте вогонь під тазом і варіть 15-20 хв.
Потім виключаєте. Знімаєте піну і даєте вишні відпочити, постояти пару годин.
Потім знову варіть 15-20 хв. Знімаєте піну і даєте постояти дві години. Втретє варіть 15-20 хв. Додайте ваніль за смаком, для тонкого аромату.
Знімаєте піну і варення з вишнею без кісточок готове. Розкладає запашне варення в чисті, стерилізовані банки.
Сироп наливаємо в склянку і п’ємо з газованою водою, а також кладемо в креми, муси, варимо киселі.